2014. március 14., péntek

Kritika #30 - One dream, One direction

Ne felejtsétek, ezek csak a saját véleményeim, mindenki azt kezd a blogjával, amit csak szeretne!!


Kinézet: Először is hagy említsem meg a címet. Szerintem eleve rossz, mert először is nagyon sablonos (szinte minden második blognak ez a neve), másodszor meg a 'One Direction', mint együttes nagy 'D'-vel írja a nevét, nem kicsivel. A fejléced szerintem úgy ahogy van rossz. Az alappal nincs semmi bajom, ahogy Chrissy elhelyezésével sem, de én az 1D-ről más png-t raktam volna be, mert ezen Louisnak a fejébe bele van vágva. A felirat se rossz, az kifejezetten tetszik, csak ott ugye ugyanúgy rosszul van írva a One Direction.
A vágás viszont teljesen rossz rajta. Maszkot rakott rá az elkészítő, de ha már ezt be merte vállalni (én például nagyon nem szeretem, mert nem tudom pontosan ráilleszteni) akkor legalább megcsinálhatta volna szépen. Nem hiszem, hogy te nem vetted észre azt, hogy félig lelóg a fejléc oldalán is a tetején egyaránt is! Ezen kívül mivel nagyon kicsi az a terület is nagyon kicsi amire a részeket írod.
Az oldalakat én nem raknám felülre de te tudod. Ha mindenképpen felül szeretnéd hagyni, akkor sürgősen változtass a színén, mert véleményem szerintem az ilyen rózsaszínes szín nem illik a bloghoz.
A modulokat ilyen sorrendbe raknám:
  • Történet
  • Rendszeres olvasók
  • Blogarchívum
  • Chat (ennek a színét haladéktalanul állítsd át lilára, mert így nem szép!)
  • Információk (ezt a helyedbe nem külön oldalra írnám, hanem ide betenném.)
  • Ajánlott blogok + cserék


Amik kimaradtak azokat én kiszedném, és amiket meg beírtam és neked nincs, azt betenném a modulsávba. A Magamról modult szerintem az alsó modulsávba rakd!

10/5

Prológus + történet: A prológusodat én nem nevezném annak, inkább csak bevezetőnek. 
Az alapsztori iszonyatosan sablonos, ahogyan az írásmódod is. Kezdem unni az olyan blogokat, amibe az van, hogy él egy elkényeztetett lány, aki kap a szülinapjára (milyen véletlen, hogy pont akkor van a szülinapja!) két 1D koncertjegyet, amire a legeslegeslegjobb barátnőjével megy el. Ráadásul a fejezet tele van párbeszéddel. Jobb lenne ha leírnád a szereplők érzéseit, és a helyszínt ahol vannak. Helyesírási hibák vannak, mutatok egy példát.
Így írtad te:
-Ittvagyok, mehet. - mondta. 
Így a helyes:
- Itt vagyok, mehet - mondta.
Remélem látszik a különbség. 
Azt is észrevettem, hogy a párbeszédek után mindig a 'mondta' szócskát írod, és nagyon sok a szó ismétlés. Erre figyelj oda, mert fontos.

10/5

Össz.: 20/10


1 megjegyzés: