2014. február 24., hétfő

Kritika #16 - Új élet - Rider's blog

Ne felejtsétek, ezek csak a saját véleményeim, mindenki azt kezd a blogjával, amit csak szeretne!!

Link: (x)
Kinézet: A fejléced nem rossz. Igazából szerintem Acicia Clarkról jobb képet is betehettél volna, mert a fél könyöke kilóg, és így elég fura. Az is rontja az összképet, hogy a lovakról a kép nem png, és látszik a képnek az alja, ami elég ronda. A moduloknak a betűi nagyon szépek az kifejezetten tetszik. De a modulok elhelyezésével már baj van. Először is hiányzik a modulok közül az oldalak, az információk, (ebbe leírhatod, hogy ki készítette a fejlécet, designet, milyen típusú blogról van szó, nyitása, zárása, írója...stb.), összes oldalmegjelenítés és az ajánlott blogok. Az utóbbi azért szükséges, mert így tudod híresztelni a blogodat! :) Szerencsére chatet találtam, ami jó jel. 
Én ilyen sorrendbe raknám a modulokat: 
  • Oldalak (menü)
  • Rendszeres olvasók
  • Információk
  • Blogarchívum
  • Chat
  • Összes oldalmegjelenítés
  • Ajánlott blogok és cserék
10/7

Történet: Elsősorban azt szeretném megemlíteni, hogy a fejezetek tedd sorkizártra! 
Kezdjük ott, hogy a legelső 'rész' az a szereplők. Én ezt inkább egy külön oldalba írnám, nem első bejegyzésnek. Ezekről a képekről lenne egy megjegyzésem. Már az első képnél az van, hogy Kinga, 14 éves. Ide beraktad Acicia Clark. Nem tudom tudod-e de Ő 18 éves lesz októberben. Oké, nem mindenki tudja, hogy igaziból hány éves, de azért egy kicsit látszik rajta, hogy nem 14 éves. A történetben lévő Diáról azt írtad 13 éves, holott a képen lévő lány szerintem hasonló korú, mint Acicia. Most szerintem vagy azt csináld, hogy átírod a korukat, mondjuk 17 évre, vagy más szereplőket raksz be, fiatalabb lányokról. Az utóbbi nehezebb, mert akkor új fejlécet is kell rendelni.
Na kezdjük az első résszel! 
Reggel felkel a lány, lemegy a konyhába, majd a szülei közlik vele, hogy elköltöznek. Se indok, se semmi. Azt se mondták meg, hogy hova, miért. Ezzel még nem is lenne baj, ha nem a negyedik mondatnál járnánk. Nagyon elkapkodtad az egészet, minden olyan gyorsan történik. 
Utána felmegy, hívja a legjobb barátnőjét, és lejátszódik a tipikus párbeszéd, amelyben a főszereplő elpanaszolja bánatát, majd megbeszélnek egy utolsó 'talit'.
Igazából ebben az a vicces, hogy a lány először haragszik a szüleire amiért elköltöznek, de miután az Anyuka közli, hogy az övé a legnagyobb szoba, és kap egy kutyát, villámcsapásra szent a béke. Ez csak nekem furcsa!? Ja és a hab a tortán, hogy a végén kap még egy kutyát!
Más téma. A fejezetek végén van ez az összegzés, pont, mint a Szent Johanna Gimi című könyvben. Teljesen ugyanaz az egész. Nekem nem jön be, hogy lemásolod, de valakinek leget tetszik.
A fogalmazásod nagyon egyszerű, a fejezetek tele vannak párbeszéddel. Azt javaslom olvass sok könyvet, hogy bővüljön a szókincsed. Próbálj meg ne tő mondatokat írni, hanem hosszúakat. Hidd el nekem nagyon sokat javítana a blogon, ha nem csak perbeszédek, hanem leíró részeket is írnál, amelyekben kifejted a szereplők érzelmeit, és az adott helyszíneket!

10/5

Össz.: 20/12


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése