2014. február 15., szombat

Kritika #11 - Dreams, goals and of the cruel reality

Ne felejtsétek, ezek csak tanácsok, mindenki azt kezd/csinál a blogjával, amit csak szeretne!

Kinézet: Ne haragudj, de azt kell mondanom, hogy nem tetszik! A fejléc az teljesen rendben van, gyönyörű! Viszont ehhez a szép munkához egy összeszedettebb kinézet kéne, nem gondolod? :) A háttér még elmegy, mert valamilyen szinten illik a fejléchez, ahogyan a sablon is. Viszont a blog széllességét egy kicsit vedd kisebbre, mert a fejlécnek az egyik oldalánál vastagabb, és nem mutat olyan jól! A leírás, a bejegyzés cime, és a linkek színe lehetne világos vagy sötét kék (inkább sötét, jobban látszik!), nem türkiz, mert a szemet is zavarja, meg nem illik oda. Meg mondjuk egy jobb betűtípust is választhattál volna, de ez ízlés kérdése! :)
Oldalakból lehetne több, de ez nem olyan fontos. A modulok...Hát igen. Kezdjük ott, hogy elég lenne egy modulsáv, mert jobban mutat, meg nincs olyan sok modul, hogy szükség lenne kettőre. Legelsőnek vedd a fazetta színeit áttetszőre! A chatet sürgősen változtasd meg, mert borzalmas! Hogy kerül a színei közé a zöld? Ne haragudj de ez nem szép! Lehetne a kéknek a tömérdek árnyalataival variálni! A modulokat ilyen sorrendbe raknám:

  • Trailer
  • Rendszeres olvasók
  • Blogarchívum
  • Chat
  • Könyvborító
  • Ajánlott blogok és cserék
A blogger - profilodat szerintem az alsó modulokhoz helyezd! :)
A fejezetek betűméretét vedd kisebbre, nagyon nagy, és tedd sorkizártra!

10/6 - Ha ezeket a hibákat kijavítod, akkor máris jobban fog kinézni a blogod! :)

Történet: Az alapsztori jó, tetszik, hogy a Fomra 1-ről írsz, viszont a fogalmazáson és a helyesírásodon van mit javítani!
Mutatok egy példát! Ebben a fogalmazásoddal, és a helyesírásoddal is vannak problémák.
Ezt írtad te rosszul:
,,A szájából vér folyt. Tudtam, hogy kinek a vére az. Apáé. A szörny ránk támadt. Anya egy ideig próbálta feltartani, de nem sikerült neki. Mielőtt a vadállat leharaphatta volna a torkát még rám nézett.
-M-Me...Menekülj kicsim! - mondta, majd szép a szép zöld szemeiből eltűnt az élet.

Kijavítva:

,,A szájából vér csordogált, egyenesen a padlóra. Nem tudtam biztosra, de valahogy éreztem, hogy Apa vére az. A szörny rénk támadt, és Anya egy ideig próbálta feltartani, hogy ne támadjon rám, de nem sikerült neki. Mielőtt a vadállat elharaphatta volna a torkát, még rám nézett, és fájdalommal teli hangon ezt suttogta:
- Menekülj kicsim! - majd az állat megölte, és én láttam gyönyörű zöld szemeiből elillanni az életet.

Ha vége van a mondatnak a pont után mindig rakunk szóközt! Nagyon sok helyesírási hibát találtam, amit nem is értek, hiszen a blogger ha van hibád automatikusan aláhúzza, hogy észrevedd! Ne tő mondatokat írj. Használj kötő szavakat, és írj hosszú mondatokat! Több leírást használj, kevesebb párbeszédet. 

10/6


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése